Kadulta Kotiin

Pelastetaan Koirat yhdistys käynnistää uuden projektin, jonka tarkoituksena on auttaa Romaniassa kaduilta turvaan koiria, joilla ei ole muuten toivoa päästä omaan kotiin ja turvaan. Projektiin valitut koirat ovat yksittäisiä tapauksia, eikä niitä oteta kuin muutama kerrallaan mukaan ”hankkeeseen”. Tarkoituksenamme on aluksi seurata koiran elämää kadulla, jonka jälkeen pyrimme järjestämään sille paikan yhteistyötarhaltamme MAP:sta (Magda´s Angels Place).

Tämän jälkeen vuorossa on kattava eläinlääkärin tarkastus sekä mahdolliset tarvittavat hoitotoimenpiteet. Näiden lisäksi eläimelle laitetaan kaikki asianmukaiset ulko -ja sisäloishäädöt, rokotukset, mikrosirutus ja se testataan yleisimpien sairauksien varalta. Päästyämme seuraamaan koiran käytöstä lisää myös tarhaoloissa, alamme etsimään sille sopivaa perhettä Suomesta. Ko. koirat tullaan luovuttamaan vain hyvin sitoutuneisiin ja rescuekoiran tarpeet ymmärtäviin koteihin.

Emme pysty takaamaan, että projektiin otetulle koiralle ei tapahdu mitään, koska elämä kadulla on vaaroja täynnä. Koskaan ei voi tietää tarjoaako ihminen esimerkiksi myrkytetyn ruokapalan tai ajaako joku tahallaan koiran yli autolla. Tämän riskin minimoimiseksi olemme kuitenkin valinneet projektiin koirat, jotka ovat selviytyneet jo pidempään samalla alueella ja samassa laumassa. Olemme tavanneet henkilökohtaisesti ko. olevat koirat useita kertoja. Yhdistys tulee seuraamaan projektiin kuuluvien koirien elämää niiden kotiuttamisen jälkeenkin tavanomaista enemmän ja toivomme tiivistä yhteydenpitoa sekä kuulumisia ja kuvia.

Osallistu projektiin!

Voit osallistua projektiin tarjoamalla kotia jollekin koirista tai lahjoittamalla yhdistyksen lahjoitustilille Nordeaan FI85 1376 3000 121366. Yhdistyksen tilinhoitomaksujen pienentämiseksi käytäthän viitettä 1054. Huomioithan myös, ettei maksun viesti välity yhdistykselle. Pelastetaan koirat ry:lle on myönnetty keräyslupa POL-2014-16546 ajalle 6.2.2015-5.2.2017 Ahvenanmaata lukuunottamatta koko maahan. Pelastetaan Koirat ry toimii täysin vapaaehtoisvoimin sekä lahjoitusvaroin.

Projektiin liittyvät yhteydenotot Katarinalle 045 8494 200 / katarina@pelastetaankoirat.com

Päivityksiä Kadulta Kotiin-projektiin

  • Yhdistyksen heinäkuisella matkalla tarkoituksemme oli saada Enri turvaan sillä sille oli löytynyt riittävästi tukijoita, jotta pystyisimme turvaamaan sen pääsyn yhteistyötarhallemme. Jo matkan ensimmäisenä iltana ajoimmekin vankilalle etsimään Enriä ja sen laumaa. Huutelin, viheltelin ja etsin kaikkialta, mutta tästä pojasta eikä sen koko laumasta näkynyt jälkeäkään. Säännöllisesti aina kun vain pystyimme ajoimme aamuin illoin vankilan alueelle etsimään. Ainoa, jonka paikalta löysimme oli keskikokoinen musta-valkoinen poika, joka hiipi varovasti paikalle syömään, mutta ei päästänyt lähelleen. Aloin olla toden teolla huolissani, kun pariviikkoinen matkamme lähestyi uhkaavasti loppuaan eikä Enristä ollut tietoakaan. Kaksi päivää ennen tulevaa kotiinpaluutani lähdin aamulla yrittämään Giurgiun kunnalliselle tarhalla, josko Enri olisi pyydystetty ja viety sinne. Kiertelin moneen kertaan satojen koirien häkkirivistöt etsien. Löysin kyyneleitäni nieleskellen toinen toistaan suloisempia, mukaan pyytäviä pieniä kultia, mutta Enriä ei vain löytynyt. Lähdin tarhalta ajaen vielä kerran vankilan kautta. Toivon, että Enri ehtisi vielä ilmaantua jostakin, mutta ei... Tiesin, että joudun lähtemään kotiin ja allapäin tiesin joutuvani kertomaan surulliset uutiset täällä. Enri on kadonnut, emmekä tiedä onko enää elossa. En ehtinyt kuin Suomen puolelle, kun sain soiton apuun tulleilta naisilta Anulta ja Birgitalta. He olivat olleet ajamassa tarhalta kotiinpäin, kun aivan yhtäkkiä Enri oli juossut tutun auton äänen kuullessaan piilostaan ulos. Kiljuin riemusta, ihanaa, voi rakas, se oli sittenkin elossa, kunnossa ja turvassa... Kiitos Kadulta Kotiin -projektin tukijat!! Enri on Magda´s Angels Place:ssa ja askelen lähempänä turvattua ja onnellista, koiranarvoista elämää. Nyt kultapoika voi alkaa etsimään omaa loppuelämän kotiaan :)
  • Kadulta Kotiin -projektissa ei ole ollut Ciakyn ja Nuantan onnellisesti päättyneen kotiuttamisen jälkeen vähään aikaan koiria. Nyt uutena olemme päätyneet lisäämään projektiin Enrin, jonka olemme tunteneet jo tammikuusta 2012 alkaen.
  • Kadulta Kotiin -projektissa on tapahtunut paljon muutoksia. Uutena projektiin mukaan otettu Jeil sai yllättäen niin ison lahjoituksen, että sen turvin Magda´s Angels Placeen saatiin rakennettua yksi uusi häkki loppuun asti valmiiksi ja Jeil pääsi vain pari päivää projektissa oltuaan jo turvaan tarhalle. Tytön onni ei siihen loppunut vaan suureksi iloksemme se löysi myös oman kodin Suomesta, jonne se pääsee matkustamaan jo marraskuun alkupuolella. Myös Lyra on päässyt projektiin tulleiden lahjoitusten turvin, ensin steriloitavaksi, koska se oli jälleen kerran tiineenä ja lisäksi siitä otettiin röntgenkuvat, koska sen kuonon huomattiin murtuneen kovan iskun johdosta. Tästä samasta syystä Lyralta puuttuu myös useita hampaita. Alun ujosta Lyrasta on kehittynyt tarhalla hymyilevä, iloinen ja leikkisä koiraneito. Siitä todella näkee miten se nauttii jokapäiväisestä huolenpidosta ja turvallisuudentunteesta. Valitettavasti meillä on myös surullisempia uutisia kerrottavana projektin tiimoilta. Ilopilleri Petrus on kadonnut eikä sitä sitä ole onnistuttu löytämään pitkällisistä etsinnöistä huolimatta. Poistamme Petruksen projektista, mutta mikäli vielä niin onnekkaasti kävisi, että löydämme sen, tullaan Petrus palauttamaan välittömästi projektiin ja ottamaan turvaan. Myöskään Musti ei ole enää Kindergarden -nimisellä alueella. Tarkoituksemme oli ottaa se lokakuun matkallamme tarhalle ja kävimme etsimässä sitä useita kertoja. Tähän asti se on tullut aina tutun auton nähdessään ja Magdan kutsuessa sitä, joten tuntui oudolta, ettei sitä yhtäkkiä ollut missään. Koska Kindergarden on ns. turvaluokitukseltaan suhteellisen hyvä, aloimme selvittämään tarkemmin mitä Mustille on tapahtunut ja selvisi, että eräs romanialainen nainen on ottanut sen kiinni. Musti on nyt niin sanotulla perinteisellä romanialaisella shelterillä, jossa kaikki koirat ovat keskenään yhdellä suurella alueella alkeellisissa oloissa. Otimme yhteyttä ko. naiseen mutta hän ei suostu antamaan Mustia eikä neuvottelemaan kanssamme. Olemme yrittäneet olla eri tahojen kautta yhteydessä tähän naiseen, sillä myös Musti on saanut lajhoituksen, joka auttaisi sen Angels Placeen ja sitä kautta myöhemmin Suomeen, mutta valitettavasti ko. nainen on täysin yhteistyöhaluton. Uutena Kadulta Kotiin -projektiin tulee nyt Musta. Pyrimme lisäämään pikapuoliin myös muita Giurgiun kaduilla eläviä projektiin sopivia ja erityisen akuutisti apua tarvitsevia koiria.

Mukana olevat koirat

Syksyllä 2012 ensimmäiset Kadulta kotiin-projektiin mukaan päässeet kolme koiraa olivat Musti, Lyra ja Petrus. Seuraavaksi projektiin liittyivät Jeil, Musta sekä Grim. Näiden jälkeen keväällä 2013 saimme mukaan Enrin sekä Nuantan ja Ciakyn. Nämä koirat ovat saaneet oman kodin lukuunottamatta Petrusta ja Mustia, jotka katosivat elinalueeltaan. Pienestäkin avusta kasvaa joukolla suurta ja yhdessä saamme piankin turvata jollekin näistä tällä hetkellä mukana olevista koirista pääsyn MAP:iin ja siten askelen lähemmäs ikiomaa kotia.

Kadonneet