Jasmin

Lisätty:joulu 05, 2017

11-vuotias
Narttu
Suomessa
Jasmin (Jasukka) ja Shadie (Seikku) etsivät kiireellä yhteistä kotia, rakkaan emäntänsä kuoltua. Ei näitä tyttöjä voi erottaa, eihän?

Jasmin on 11-vuotias siperianhusky ja Shadie noin 4–5-vuotias Romaniasta pelastettu koiratyttö. Koirat ovat perustottelevaisia ja iloisia seuralaisia, jotka nauttivat agilitystä ja pitkistä lenkeistä.

Jasmin on ollut samassa kodissa koko elämänsä ja se on käynyt pentuna tokossa ja vanhempana aloittanut agilityn. Hän on luonteeltaan perushusky eli luonnetta ja jästipäisyyttäkin löytyy! Jasmin on ikäisekseen vetreä, tosin agilityradalla jyrkkää a-estettä Jasmin ei enää pysty tekemään. Jasmin nauttii agilitysta, mutta se tekee asioita oman päänsä mukaan. Joskus se ulvoo ja käy tervehtimässä kentän laidalla olevia ihmisiä, mutta halutessaan se on oikea enkeli radalla. Jasmin on aina elänyt koirakaverin kanssa.

Shadie tuli Jasminin kaveriksi noin kaksi vuotta sitten Romaniasta yhdistyksen kautta. Alussa Shadie oli arka, mutta se on reipastunut kovasti. Shadie saattaa toisinaan pysähtyä kesken lenkin, mutta pienen suostuttelun jälkeen se on valmis jatkamaan matkaa. Yksinolo, ihmisten ja koirien kohtaaminen sujuu siltä hyvin. Joskus se haukkuu lenkillä, varsinkin jos vastaantuleva koira aloittaa haukkumisen. Jasminin kanssa Shadie tulee hyvin toimeen, mutta jos kotiin tuli vieraita koiria Shadie saattoi vähän ärähtää vierailijoille. Murinaa tulee varsinkin silloin, jos vieras koira tulee liian lähelle omalla tontilla. Shadien käytös ei ole kuitenkaan ollut niin pahaa, etteikö kodissa olisi voinut käydä koiravieraita kylässä. Kumpikin koira harrasti agilitya ja Shadie oli kuulemma vuoden aikana reipastunut hirveän paljon. Se ei enää tarvinnut niin paljon palkkioita radalla ja touhusi jo varsin sujuvasti.

Koirat ovat kaikin puolin hyvin pidettyjä eikä niillä ole “käyttäytymishäiriöitä”. Säännöllinen ja riittävä liikunta sekä vastuullinen suhtauminen koiran omistamiseen ovat ehdoton vaade tulevalle omistajalle. Tytöt eivät ole missään tapauksessa ulkokoiria vaan paremminkin sohva -ja kainalokavereita. Tyttöjen tuleva omistaja ymmärtää, että nämä koirat ovat kokeneet suuren menetyksen elämässään ja muuton sekä kokonaan uuden elinympäristön oppiminen voi ottaa aikaa.

“Tytöt, te tiedätte millaiset tunteet minulla on teitä kohtaan.
Ovat aina olleet, ovat nyt ja tulevat aina olemaan.
Ei kukaan voi koskaan viedä paikkaanne minussa”. -M. <3

Jos omalla perheelläsi ei ole mahdollisuutta ottaa uusia perheenjäseniä, voit olla avuksi jakamalla tyttöjen kodinetsintäilmoitusta.

Ota yhteyttä PiaanLuovutussopimus