¨

Jero

Lisätty:touko 31, 2015

Enkeli
Uros
Romaniassa
Kahdeksan uutta haurasta elämänliekkiä syttyi helmikuussa Romanian pääkaupungin Bukarestin kadulle, kerrostalon rappujen alle. Kukaan ei toivonut eikä odottanut niiden syntymää. Kukaan ei ollut tehnyt niistä varausta jo kuultuaan emon olevan tiineenä, eikä kenelläkään ollut suunnitelmia niiden varalle. Päinvastoin, kukaan ei olisi halunnut edes kuulla niistä mitään.

Jollakin keinoin pienten emo sinnitteli ja sai pidettyä epätoivotut pienokaisensa turvassa kerrostalojen, autojen ja vihamielisten ihmisten keskellä yli kaksi kuukautta. Jostakin se aina onnistui löytämään ruokaa saadakseen itsensä ja pentunsa ruokittua ja jotenkin se sai paimennettua koko ajan uteliaammaksi ja liikkuvaisemmaksi tulevan laumansa pysymään yhdessä.

20. huhtikuuta, ensimmäistä kertaa pienten elämässä, joku halusi niitä ja ne saivat kokea olevansa toivottuja. Magda teki peräänantamattomasti järjestelyjä niin kauan, että emolle ja lapsille löytyi turvapaikka MAP:sta.

Perhe on ollut nyt Magda’s Angels Placessa vähän yli kuukauden. Pennut ovat kasvaneet ja voimistuneet hurjasti ja alkavat olla valmiita etsimään omia kotejaan. Vaikka emo, Pina arastelee vielä ihmisiä, sen pennuista on MAP:ssa kehittynyt reippaita ja sosiaalisia, normaalipennun kaltaisia pikkuriiviöitä. Vain yksi pennuista, tyttö nimeltään Dada, on ujompi kuin sisaruksensa. Kuitenkin myös se antaa ottaa jo nyt syliinkin ja uskomme myös sen reipastuvan nopeastikkin lisää kotioloissa, saadessaan enemmän ihmisen huomiota.

Jero on vilkas ja energinen pojanviikari. Sen Pina-äiti on säkäkorkeudeltaan noin 45 senttiä ja uskoisimme myös Jerosta kasvavan suunnilleen saman kokoisen aikuisena.

Vaikka Jero oli terveeksi todettu ja tautitestitkin olivat negatiiviset, niin hoidosta huolimatta pennun voimat eivät riittäneet ja se menehtyi rokotusta seuranneisiin komplikaatioihin 3.7.2015.