Nicolaus

Lisätty:elo 08, 2016

08/2016 Uusimpana mukana Kadulta Kotiin -projektissa on Nicolaus

Nicolaus on 40 cm korkea ja arviolta 10-vuotias koirapappa, joka elää keväästä myöhälle syksyyn nukkuen pienessä puistikossa erään giurgiulaisen kerrostalolähiön laitamilla. Talvisin pappa on päässyt yhdessä kohtalotovereidensa kanssa pienelle aidatulle alueelle, jonne on yritetty rakentaa koppiviritelmiä suojaamaan kodittomia koiria kaikkein pahimmalta kylmyydeltä.

Nicolauksella on ollut siinä mielessä onnea, että se on saanut hoivaajakseen kaksi ystävällistä romanialaisrouvaa, jotka käyvät ruokkimassa sitä. Nicolaus luottaa näihin kahteen rouvaan täysin ja nauttii heidän rapsutuksistaan ja läheisyydestään, mutta muita ihmisiä se karttaa. Tämä ihmisarkuus on pelastanut koirapojan jo monta kertaa, kun rankkurit ovat yrittäneet pyydystää sen. Muutaman kerran myös siitä huolehtivat rouvat ovat sattuneet paikalle ja menneet väliin, saaden pelastettua sen viime hetkellä.

Aina nämä rouvat eivät kuitenkaan voi olla Nicolauksen luona ja he alkavat olla niin iäkkäitä etteivät välttämättä jaksa enää kauaa pitää huolta siitä. Myös itse Nicolauksesta näkee ettei se ole enää nuori poika. Se ei nouse enää yhtä ketterästi ylös maattuaan kylmällä ja kovalla maalla.

Nicolaukselle halutaan löytää rauhallinen, osaava koti, jossa on kokemusta aran koiran kanssa toimimisesta. Vie varmasti aikaa ennen kuin Nicolaus luottaa, että muutkin kuin nämä sen rakastamat rouvat voivat olla sille ystävällisiä ja kilttejä. Nicolauksen tulevassa kodissa voi olla myös kissakavereita, sillä sen on usein nähty nukkuvan kylki kyljessä paikallisten kulkukissojen kanssa, toinen toisestaan lämpöä ja turvaa saaden.

Nicolauksen kuulumisia 8.6.2017

Nicolaus selvisi pitkästä kylmästä talvesta. Nyt Romaniassa on lämmintä ja kesä. Kesän tultua koirarankkurit ovat aktivoituneet ja Nicolaus tietää olevansa suuressa vaarassa. Se tulee harvoin ulos tavallisesta piilopaikastaan. Lauantaisin ja sunnuntaisin se uskaltaa liikkua enemmän. Se on huomannut, että niinä päivinä koirarankkurit eivät ole liikkeellä. Edellisellä kerralla Nicolaus melkein saatiin kiinni ja oli ihme, että se pääsi karkuun.

Nicolaus on hieno koira ja toivoisimme, että saisimme sen turvaan katujen vaaroilta. Toivoisimme, että se saisi viettää turvallisen vanhuuden pelkäämättä ja hyvässä hoidossa. Sen se todella ansaitsisi.

Mikäli haluat auttaa, voit tehdä rahalahjoituksen yhdistyksen tilille FI85 1376 3000 121366. Yhdistyksen tilinhoitomaksujen pienentämiseksi käytäthän viitettä 1054.

<< Takaisin projektin sivulle