Saidi

Lisätty:loka 19, 2017
s. 12/2015
Narttu
Steriloitu
Suomessa

Saidin kuulumisia 3.12.2017

Saidi ja Stacy pääsivät hoitotädin kanssa puistoilutapahtumaan Lepolan koirapuistoon. Lisätty uusia kuvia.

Saidin kuulumisia 28.11.2017

Kotia etsivä Saidi-neiti esittäytyy. Saidi on kotihoidossa Nurmijärvellä, jossa häntä pääsee tapaamaan. Arka nuori neiti etsii mieluiten kokeneempaa kotia, joka osaisi ohjata häntä reipastumaan omaan tahtiinsa. Vieraita ihmisiä ja koiria arasteleva neiti on kotihoidossa ollut jo pidempään tuttujen ihmisten ja koirien kanssa leikkisä ja nauttii kovasti olla sylissä siliteltävänä. Hoitotoimenpiteet sujuu kaikki ongelmitta tutun ihmisen kanssa. Hänestä saa kivan lenkkeilykaverin rauhalliseen maastoon, kunhan tutustuu ensin ihmiseen kunnolla. Lenkeillä hän ei hauku muille koirille, mutta pelkää vastaantulevia koiria ja ihmisiä siten, että alkaa vetää vastakkaiseen suuntaan. Lapset on ihmisistä niitä pelottavimpia ja niille haukutaan. Suloisella ja kultaisella neidillä on vielä paljon opittavaa, mutta olisitko sinä kenties se, joka voisi tarjota Saidille kodin, jossa jatkaa sosiaalistumistaan? Vastapalkkioksi saat taatusti palkinnoksi jossain vaiheessa aamupusut ja iloisen heiluvan hännän, kun tulet kotiin, kunhan neiti saa vaan aikaa ja hänen kanssaan kärsivällisesti luo luottamussuhdetta.

Saidin kuulumisia 26.10.2017

Saidin hammasoperaatio on nyt tehty ja se siirtyy kodinetsijöihin. Alakulmahampaat lyhennettiin ja niihin tehtiin pulpa-amputaatio ja näin pystyttiin säästämään kyseiset hampaat. Irtoamaton maitohammas poistettiin ja hampaiston laajat kiillevauriot paikattiin sekä puhdistettiin. Hampaat tulevat näillä näkymin pysymään hyvinä kunhan tuleva omistaja sitoutuu säännöllisiin hammaskivenpoistoihin sekä hampaiden harjaukseen. Onneksi Saidi antaa hienosti harjata hampaita. Etsinnässä on siis tämän lisäksi koti, jossa ei olisi lapsia tai tulossa lapsia sillä niistä Saidi stressaa. Myöskään kissaperheeseen Saidi ei sovellu sillä hän stressasi niistä aiemmassa kotihoitopaikassa.

Saidi suoriutuu hienosti jännittävistäkin tilanteista kun vierellä on luottoihminen johon tukeutua ja, kun hänelle rauhallisesti kertoo mitä häneltä vaaditaan ja mitä on tapahtumassa. Taikasana “odota” käsimerkin kanssa rauhoittaa, jos tulee hämmennystä. Muutoin esim. tutun ihmisen sylissä Saidi on täysin rento ja on tullut nyt jo itsekin syliin oma-aloitteisesti helliteltäväksi. Uudella omistajalla tulee olla mahdollisuudet sitoutua pitkäjänteiseen luottamussuhteen luomiseen. Tämän jälkeen Saidi onkin sille omalle ihmiselle ihana kainalokaveri ja kiva lenkkeilykaveri. Jos perheessä on muita koiria, saa Saidista kivan riekkumis -ja juoksentelukaverin.

Tarhakertomus 10/2017

Saidi löydettiin pentuna harhailemasta tullialueelta aivan Romanian ja Bulgarian rajalta. Neiti varttui varhaislapsuutensa MAP:ssa, jossa hän osoittautui erittäin araksi pikkuneidiksi. Marraskuussa 2016 hänet päätettiin ottaa Kotia Kohti -projektiin ja Saidi pääsi Suomeen kotihoitoon sosiaalistumaan. Ilman tätä tällä neidillä olisi todennäköisesti ollut hyvin minimaaliset mahdollisuudet tulla adoptoiduksi.

Saidi on edistynyt noista päivistä jo huomattavasti ja etenkin luotto kotihoitajaan on syntynyt lujaksi. Saidi lenkkeilee jo reippaasti, mutta hänelle parasta on vielä rauhallisemmat lenkkeilypaikat sillä vastaantulevat haukkuvat koirat saattaa aiheuttaa vielä jonkinlaista panikointia. Rauhallisesti juttelemalla näistä tilanteista päästään ilman alkuaikojen totaalipaniikkikohtauksia. Saidi on leikkisä touhuneiti tutussa laumassa, vieraat koirat vielä jännittää. Myös lapset on neidistä vielä kovin omituisia ja pelottavia.

Hoitotoimenpiteet sujuu neidillä hienosti. Eläinlääkärikäynneillä hän on ollut reipas jännityksestä huolimatta ja suuta on saanut vieraat ihmiset tutkia. Tutun ihmisen läsnäolo on kuitenkin Saidille vielä tärkeää. Saidilla on todettu ns. liian lyhyt alaleuka, jolloin alakulmahampaat painavat yläikeniä. Tähän Saidilla on tulossa hammasoperaatio, sillä hoitamatta tuo aiheuttaa kipua ja riskin märkäfisteleihin, mitkä on vaikea hoitaa. Lisäksi ylämaitohammas on jäänyt irtoamatta ja se tulisi poistaa. Samalla otetaan röntgenkuva muista hampaista. Ikäisekseen Saidilla on huonokuntoiset hampaat, todennäköisesti pentuaikana sairastettu virustauti on voinut vaikuttaa tähän. Saidi on sairastanut myös sikaripunkin, mutta tuo parani suhteellisen lyhyellä hoidolla. Muutoin Saidi onkin ollut terve.

Saidi on näppärä ja hoksaavainen tyttö, jolla on välillä myös sitä luonnetta laumassa. Hän osaa puolustaa ruokaansa ja kuka tahansa ei tämän neidin luuta käy noin vaan nappaamassa, vaikka arkajalka onkin. Pikkuinen, mutta aika vankkarakenteinen noin 38 cm ja 11 kg kokoinen tyttö.  Tällä hetkellä Saidi on sosiaalistunut jo sen verran, että tietynlaisen kodin etsintä ei ole enää kaukana. Tutun ihmisen hellyys on jo sellaista mitä tullaan kerjäämään ja tutun ihmisen läheisyydessä hän on täysin rentona ja luottavaisena. Itse ei kyllä syliin vielä tule.

Ota yhteyttä MarjoonLuovutussopimus