Sura

Lisätty:huhti 04, 2016

4 vuotias
Narttu
Suomessa
Silmät surua ja tuskaa täynnä olevan harmaan koiraäidin kuvat ilmestyivät helmikuun viimeisinä päivinä facebookiin. Koira oli kuvattu pahamaineisen bukarestilaisen koiratarhan häkissä, jonne se oli pyydystetty koirarankkureiden toimesta kahden pienen pentunsa kanssa. Sen pennut olivat söpöjä pörröisissä turkeissaan ja niistä otetussa videossa ne nousivat häkkinsä verkkoa vasten hakemaan huomiota ihmisiltä emonsa seuratessa huolestuneena vieressä.

Yhtäkkiä äitikoira oli yksin. Sen söpöt pienet pennut oli pelastettu jonkun toimesta ja se kyyristyi häkkinsä nurkkaan huolissaan ja peloissaan.

Harmaa, iso, liian tavallinen. Liian huomaamaton jopa niille ihmisille, jotka yrittävät auttaa Romaniassa eläimiä.

Liian tavallinen koira – Sura on nyt MAP-koiratarhalla. Jollekkin se ei ollut liian tavallinen vaan aivan erityinen koira. Se on upea, ylväs, lempeä harmaaturkkinen kaunotar, joka rakastaa olla ihan lähellä ihmistä, kainalossa hellittävänä.

Sura asuttaa MAP:ssa häkkiä, jossa on sen lisäksi arkoja narttukoiria, joista erityisesti yksi, jo kauan tarhalla ollut tyttö ottaa Surasta tukea. Se seurailee Suraa ja koittaa uskaltautua reippaamman nartun rohkaisemana ihmisten lähellekkin. Itse Sura on käytökseltään tyyni ja avoin. Se lähestyy täysin vierastakin ihmistä rohkeasti toiveenaan saada silitys tai huomiota.

Tarhaoloissa Sura ei ole ainakaan toistaiseksi ollut haukkuvainen. Tyttö säkäkorkeudeltaan noin kuutisenkymmentä senttiä ja rakenteeltaan saksanpaimenkoiramainen.

Sura sai oman kodin elokuun lopulla 2016.