Vanilla

Lisätty:elo 02, 2013

3 vuotias
Narttu
Suomessa
Olimme eräänä iltana palaamassa Magdan tarhalta kun näimme kadulla hyvin pienen takkuisen koiran. Pysähdyimme ja nappasimme kirppuja ja punkkeja vilisevän pikkuisen mukaamme, lisäksi tarkemmin tutkittuamme huomasimme että sillä oli parhaillaan juoksut. Vanilla, kuten tytön nimesimme, osoittautui hyvin ystävälliseksi ja ihmisrakkaaksi heti ensi hetkestä alkaen.

Magdan talolle päästyämme Vanilla sai ensimmäiseksi eteensä vesikupin, tyttö olikin todella janoinen ja nälkäinen. Seuraavaksi oli vuorossa parturointi ja pesu. Suriseva trimmeri oli tytön mielestä hieman epäilyttävä, mutta hienosti Vanilla salli meidän ajella pahimmat takut pois. Pesu sen sijaan oli tytölle mieleinen ja Vanilla urisikin välillä selvästi tyytyväisenä. Ensimmäisen yön väsynyt tyttö nukkuikin viileässä kylpyhuoneessa, selkeästi nauttien pehmeän pedin mukavuudesta. Seuraavana aamuna Vanilla otti meidät leikkisänä ja pirteänä vastaan.

Vanilla rakastaa olla ihmisen sylissä ja lähellä. Tämä minikokoinen tyttö sopisi luultavasti mihin asumismuotoon tahansa, myös kerrostaloon. Tyttö ei ole toistaiseksi ollut haukkuherkkä, itse asiassa en kuullut Vanillan haukkuvan kertaakaan.

Vanillalla on hieman kihartuva turkki ja se saattaisikin olla jonkinlainen Bishon-sekoitus. Toisaalta kasvoistaan se muistuttaa hieman Yorkshiren terrieriä. Tyttö painaa nyt noin 3kg, mutta se on varsin laiha ja saisi saada hieman painoa lisää. Tytön säkäkorkeus on suunnilleen 20-25cm.

Vanilla sai oman kodin elokuun lopulla 2013.